EDR & L3 starten hun samenwerking reeds vandaag

Sea Naval Solutions (SNS) voert zijn lokale aanwezigheid – en die van de Belgische economie- sterk op, bevestigd door de ondertekening van de Unmanned Surface Vehicle MOU met het Belgische Sobelcomp
March 7, 2019

EDR & L3 starten hun samenwerking reeds vandaag

De huidige technologie van L3 dat ontwikkeld werd na jaren van intensieve engineering, aanbrengen van modificaties en uitvoerig testen voor zowel de Britse als de Franse Marine, laat toe dat vandaag de dag zeewaardige autonome drones succesvol geleverd en ingezet kunnen worden.

Het Britse bedrijf L3 dat ondertussen meer dan 100 autonome schepen succesvol gebouwd heeft, is klaar om deze bewezen technologie te transfereren naar het Belgische consortium zijnde Sea Naval Solutions. 

Daar beide firma’s reeds zeer actief zijn in de maritieme wereld, elk in hun eigen regio, zal deze overdracht het Belgische consortium toelaten om autonome drones (Unmanned Surface Vehicle) te kunnen bouwen in Antwerpen.

De overdracht van deze toptechnologie zorgt er voor dat het Antwerpse Engine Deck Repair, lid van Sea Naval Solutions, samen met het Waalse Sobelcomb (gespecialiseerd in composietmaterialen), een wereldspeler zal worden voor het leveren van autonome drones.

 Deze technologie transfer zorgt er vanzelfsprekend voor dat een enorme economische stimulans gecreëerd wordt voor zowel Engine Deck Repair alsook de aanverwante bedrijven en is een rechtstreeks gevolg van alle werkzaamheden die ter voorbereiding dienen voor  het vervangen van de mijnenbestrijdingsvaartuigen.

M.a.w. de Antwerpse scheepswerf is klaar om deze toptechnologie te kunnen leveren  zodat high-tech missies de nieuwe standaard worden voor de Belgische Marine!